Kew Surgery

                  Project Information:

                  This project provided a “new home” for a local GP and her team, plus a local dentist. The building incorporated seven consulting and treatment rooms, together with a minor operations suite. Overall space was some 6,600 sq ft all on the one level.

                  The Client’s Viewpoint

                  “The new building is everything I hoped for and more................. It has been a long, and at times frustrating process, but Oakapple and their professional team have worked tirelessly to deliver what we wanted down to the last detail. They clearly care very much about their clients. I am delighted to recommend Oakapple as a developer to work with on new Primary Care projects and sincerely wish them all the best in their future business.”

                  Dr Halina Obuchowicz, Kew Surgery

                  Case Study

                  The Completed Scheme

                  Dr Obuchowicz was a demanding and exacting Client, which is how it should be, and contributed substantially to the design process. The building design has a contemporary flavour, with a combination of brick and toned panels, reflecting the character of the local area. It was also important that we designed in flexibility of use, which we achieved by fitting out several rooms for dual purpose. The new development also has a minor surgery suite and conference/staff facilities, all at ground floor level, taking advantage of the space available on the site.

                  The Brief

                  Our GP Client, Dr Obuchowicz, had moved into emergency accommodation in portakabins, on what was to be a temporary basis but had already lasted some years. The Practice and former PCT wanted a new purpose designed centre – as soon as possible! Oakapple secured the project by competitive tender. The GP was very specific in her brief  - we had to build in both flexibility and expansion space. The GP needed some 5,000 sq ft but the local NHS Dentist also wished to relocate here, and  space was allowed for a new pharmacy. The brief envisaged shared reception arrangements, making better use of space. 

                  The Site

                  Pressure from the former PCT, Local Councillors and of course the GP resulted in part of the nearby District Hospital grounds being made available, the rest of which were in any event, earmarked for new residential development. The site was well located on a main road with very good access for patients.

                  There were many challenges in developing the site, including serious contamination, a requirement for us to construct the access road for future residential development and provision of a pedestrian crossing and traffic signals.

                  Related Projects